Продават първия етаж на минералната баня в разложкото село Баня

06 Юни 2019 | 10:35
0 коментара
Бизнес

Общинският съвет в Разлог гласува продажбата на първия етаж на обществената минерална баня в село Баня с големина 900 кв.м., ведно с 5 359 кв.м. прилежаща земя.

Продажбата ще бъде извършена чрез публично оповестен конкурс, а изготвената оценка на имота в размер на 297 100 лева ще бъде и първоначална конкурсна цена.

До продажбата се стигна заради огромните финансови задължения на общинското предприятие „Бани и перални“ ЕООД, които възлизат на над 222 хил. лева и наложения от съдя изпълнител запор върху активите му.

За сега общинското предприятие ще продължи да функционира, а в активите му остава сградата на обществената пералня, чиято работа бе преустановена преди около три години заради лошото състояние на сградата. Съдбата на дружеството тепърва ще се решава.

Кметът Красимир Герчев поясни, че в депозираното инвестиционно предложение за обществената баня е заложено едно от крилата да продължи да функционира като къпалня. Ако това не се случи ще се обмисли вариант пералнята да бъде превърната в баня, както и към активите на дружеството да бъде прехвърлен и минералният плаж в селото. Целта е да се направи опит ОП „Бани и перални“да реализира печалба и да запази работните места.

Добавете Вашия коментар

TOP