Проблеми заради обилните дъждове в общините Банско и Белица

11 Януари 2021 | 09:20
0 коментара
Общество
В Белица във вчерашния ден екипи на РСПБЗН помагаха за отводняване на наводнени дворове на улица "Първа" от напоителен канал, намиращ се наблизо, който не е могъл да поеме огромното количество вода от продължителните и проливни дъждове.
 
Продължителните обилни дъждове през последните дни предизвикаха срутище в района на село Филипово, община Банско. На шосето се свлякоха земни маси, камъни и дървета. Благодарение на незабавните действия, предприети от общинското ръководство, пътят беше освободен от задръстването и движението беше възстановено.
 
Дежурен екип наблюдава обстановката и ще предприеме съответните мерки, в случай на необходимост. Свляклата се земна маса събори и електрически стълб и прекъсна временно електричеството. Екипи на електроразпределителната фирма работеха за възстановяването. 
 
В Разлог за различен период от време почти 24 часа квартали на града бяха без ток, прекъснати бяха и интернет комуникациите. Работата на аварийните служители продължи през целия неделен ден, токът бе пуснат вчела следобяд. Ситуацията се следи.

Добавете Вашия коментар

TOP