Пробация за мъж, нарушил карантината си

07 Май 2020 | 10:08
0 коментара
Криминално

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура-Разлог и защитата на подсъдим на 20 години, обвинен за нарушаване на карантината, съобщиха от прокуратурата.

7-месечни присъди и по 10 000 лв. глоба за мъже, нарушили карантината

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че нарушил противоепидемичните мерки, въведени на територията на страната във връзка с разпространението на зараза.

На 27 март, след пристигане от чужбина, му било издадено предписание от Регионална здравна инспекция за спазване на задължителна 14-дневна карантина. За адрес на пребиваване през този период той посочил дома си в село Смолево, община Якоруда.

През два последователни дни - на 30 и 31 март, той посрещал гости, с които се намирал в обща стая, комуникирал, консумирал храна и бира. С действията си подсъдимият нарушил изискванията на издаденото му предписание за карантиниране.
 
Прокуратурата повдигна обвинение на мъж, нарушил карантината

За извършеното от него престъпно деяние му е наложено наказание „пробация“ за срок от осем месеца, включващо регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител, безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на сто часа годишно.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Добавете Вашия коментар

TOP