Пробация за младеж, срязал гумите на 24 коли и счупил огледалата на още 4 в Банско

07 Ноември 2019 | 15:02
0 коментара
Криминално

Два пъти седмично в продължение на 1 г. ще се среща с пробационен служител 22-годишен младеж, който подлуди туристи и жители на Банско, като им увреди автомобилите. Сред пострадалите собственици бяха както българи, така и чужденци, дошли на почивка в Банско.

Наказанието на Иван П. бе наложено от районния съд в Разлог, като делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие и младежът изцло призна вината си.

 

В периода от 25 декември 2016 г. до 31 януари 2017 г. той увредил 26 автомобила, паркирани пред хотели и къщи за гости в зимния ни курорт в разгара на сезона. Вандалствал нощем, като първо за няколко дни счупил с удар с крак страничните огледала на обратно виждане на 4 леки коли. След това се въоръжил с нож с острие около 15 см и започнал да срязва гумите на автомобилите. На някои от тях нарязвал само по една гума, на други - всичките четири.

Обща стойност на увредените гуми е 3841,33 лв.

Съдът му наложи малко наказание заради смекчаващи обстоятелства. Имал чисто съдебно минало, бил млад, заплатил в голямата си част причинени имуществени щети продължавал да плаща на пострадалите собственици на автомобили.

Добавете Вашия коментар

TOP