„Приятно ми е,Ива“ и бурни аплодисменти поставиха началото на VII издание на „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград

11 Май 2019 | 09:17
0 коментара
Култура

Тази вечер започна седмото издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“. Заместник–кметът по икономика и финанси Иво Николов приветства благоевградската публика от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов,  в Голяма зала на ДТ „Никола Вапцаров“.

„Различното тази година е, че фестивалът се обръща към театралната памет и разчитане на следите на изтеклото време. Всички знаете колко важно е това припомняне на форма, място, дълбочина и смисъл, още повече че Драматичен театър „Никола Вапцаров” през 2019-та отбелязва своя 100-годишен юбилей. Искам да пожелая на директора на театъра Маргарита Мачева, на трупата, на целия състав… да бъдат смели и безкомпромисни в усилията си за издигане на духовния ръст на града и региона. Община Благоевград, в лицето на кмета д-р Атанас Камбитов и занапред ще оценява и подкрепя мисията, на която сте се посветили“, каза зам.-кметът.

Вечерта на изкуството започна с моноспектакъла „Приятно ми е,Ива“. Авторският спектакъл на талантливата актриса докосна публиката и събра бурни аплодисменти. Представлението на Ива Тодорова разсмя и развълнува зрителите, чрез създаването на близост, споделеност и радост.

Част от голямото семейство на „Тара-ра-бумбия“ територия за млад театър предстои да стане и „Настане вечер“ по идея на  Явор Борисов и Никола Мутафов, по сценарий и режисура на Весела Василева. Спектакълът ще започне в 21.00 часа,тази вечер,  отново на Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“. Младите актьори Явор Борисов, Никола Мутафов и Мак Маринов ще покажат връзката между трима софийски актьори, които разказват  за сблъсъка между телевизионното и действителното, за родния език и неговите фалшификати, и  за актьора като поле на този сблъсък.

На входа на ДТ „Никола Вапцаров“ гостите на фестивала бяха посрещани с изключителните изпълнения на Биг Бенд-Благоевград.

 Утре /събота/ от 19.00 часа на Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“ ще започне нашумялата, изключително гледаната постановка- „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Почитателите на театралното изкуство ще имат възможността да гледат и „Дневник на скръбта“ по Ролан Барт, на Камерна сцена от 21.30 часа.  Театралното предизвикателство ще продължи до 20 май, включително, като на благоевградска сцена ще бъдат представени 22 постановки.

 Билети или карти може да закупите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“ .

Добавете Вашия коментар

TOP