Приятел на депутата Георги Динев от Петрич в пандиза, спипан с 820 монети -антики в момент на сделка

07 Декември 2019 | 14:56
1 коментара
Криминално

Най - близкият приятел на депутата от ГЕРБ Петрич Георги Динев - Георги Карадалиев и аверът му Стоян Мирков са арестувани в Пловдив с монети - антики в момент на сделка, пише сайта Пловдив. нюз

Те са хванати с 820 монети, някои от които много ценни. Двамата са подготвяли продаването на находките на други лица, които да ги изнесат в чужбина, информира още пловдивската медия.

Спрямо Стоян Мирков са повдигнати обвинения – престъпления по чл. 278а ал.1 пр. 2 от НК и по чл. 278 ал. 6 пр. 3 от НК.

Спрямо Георги Карадалиев са повдигнати обвинения – престъпления по чл. 278 а ал.2 вр. ал.1 от НК , по чл. 278 ал. 6 пр. 3 от НК и по чл. 354 а ал. 3 т.1 от НК.

Петричани са в шок от случилото и тревожно се питат: ДАЛИ ИМА МОНЕТИ ОТ ХЕРАКЛЕЯ СИНТИКА И ДАЛИ ДЕПУТАТАТЪТ ДИНЕВ Е ОСИГУРЯВАЛ "ЧАДЪР" НА ГЕОРГИ КАРАДАЛИЕВ В ПЕТРИЧКО?

Пропимняме, че 48-годишният Стоян Мирков и 44-годишният птричанин Георги Карадалиев се опитаха да изнесат в чужбина 877 антични предмета - златни, сребърни и бронзови монети, както и други артефакти. 

Единият мъж е от Пловдив. Той купувал антиките от иманяри от цялата страна, а след това ги препродавал на другия мъж - от София.

Той пък ги пласирал на трето лице, базирано в чужбина. Разработката срещу тях е продължила около 3 месеца. 

Срещу двамата е повдигнато обвинение за държане и разпространение на археологически ценности, а срещу Карадалиев - и за държане на марихуана, която е намерена при обиските по време на разследването. 

Добавени коментари

Tigar публикува:
10 Декември 2019 | 23:31
Гербаджиите не изнасят тотално всеки ден таа некакви стотинки да не са и на тутан камон ееейй

Добавете Вашия коментар

TOP