Приключва лагерът на националите по Таекуон-До в Благоевград

17 Август 2018 | 10:42
0 коментара
Спорт

Броени дни остават до началото на Световното първенство по Таекуон-До ITF за юноши и девойки до 18 години в Минск, Беларус. Шампионатът започва на 21 и завършва на 27 август. 11 родни състезатели ще защитават честта на България, като сред тях са 4 момичета и 7 момчета. Националите ни са на лагер в Благоевград като двуразовите тренировки се провеждат в новата зала на клуб„Фолкън” в парк „Македония”.

„ Вече близо 20 дни сме на лагер тук и от няколко дни тренираме по два пъти, като в началото бяха триразови занимания. На базата в Бачиново от сутринта правим бегови упражнения и такива за издръжливост, а после влизаме в залата. Всичко е наред и състезателите са добре подготвени. Конкуренциятав Беларус  ще бъде много силна, защото се очакват над 700 човека от 60 държави. Няма от какво обаче да се притесняваме, защото не за първи път отиваме на голям форум. Естествено, че имаме шансове за медали, но не искам да правя прогнози и да казвам конкретни имена. Всеки един, който е тук е с възможности да се качи на стълбичката за награждаване”, сподели Тодор Козладеров- старши треньор на отбора.

На Световното в Минск ще има четири дисциплини- специална техника, самозащита,форма и спаринг.

„ Всеки ден съм в залата и виждам огромното желание на момчетата и момичетата в тренировките. Така и трябва да бъде. Отговорността, че ще защитаваме честта на България е от огромно значение и всички добре осъзнават това. Подготовката и физическата форма са много важни и треньорите отлично водят целия процес. Колко медала ще спечелим не се наемам да кажа, но важното е всеки да се раздаде максимално и нещата ще се получат”, каза президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.

Националите заминават за Минск в понеделник рано сутринта с полет през Варшава и се завръщат на 28 август.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP