Пригответе имунната си система за зимата с тази мощна отвара

22 Септември 2017 | 11:05
0 коментара
Любопитно

С настъпването на есента се повишава рискът от респираторни инфекции, вируси, грип. Имунната система трябва да бъде подсилена още преди идването на зимата, пише az-jenata.

Естествените продукти от природата могат да ви спасят. Ще ви представим една примерна рецепта за отвара, която да пиете всеки ден през есента и зимата за силен имунитет. Отварата помага още за прочистване на черния дроб, за понижаване на холестерола, предотвратяване на камъни в бъбреците и регулиране нивата на кръвната захар.

Приготвя се много лесно и съдържа прости съставки.

Кои са те?

4 лимона

50 г корен от джинджифил, настърган 3 глави чесън

3 чаши вода

Почистете добре скилидките чесън. Обелете и настържете джинджифила. Нарежете лимоните заедно с корите на половини или четвъртини. Сложете всички съставки в блендер, добавете водата и пасирайте. Прехвърлете сместа в съд на котлона и варете на слаб огън, докато заври. Свалете я от огъня, охладете и прехвърлете в стъклен съд с капак.

И това е интересно: Орехите и бадемите пазят от рецидив на рак на червата - четете тази и още полезни новини на zdrave.to

Употреба:

Пийте по една чаша от сместа всяка сутрин на гладно и по една чаша след обед и вечеря. За предпочитане е да я приготвяте прясна възможно най-често, за да не губят продуктите свойствата си. Правете процедурата всеки ден в продължение на 3-4 седмици, докато повишите имунитета си. След това редувайте една седмица почивка, една седмица прием на отварата.

* По желание подсладете отварата с мед. Той ще обогати сместа още повече с полезни антибиотични вещества.
БЛИЦ

Пригответе имунната си система за зимата с тази мощна отвара

Добавете Вашия коментар

TOP