Приемственост и в училището на Симитли за първолаците

03 Май 2019 | 16:36
0 коментара
Култура

Интересен и забавен, различен от всеки друг четвъртък, бе този четвъртък за малките първокласници от училището в Симитли.

Най-малките в училището бяха приятно изненадани от техните по-големи съученици – второкласниците. По-големите просто искаха да поздравят първолачетата, че вече са грамотни и могат сами да четат и пишат.

По-големите ученици четоха откъси от любими приказки, а първолачетата трябваше да ги познаят. Задача, която не ги затрудни особено, но пък бяха впечатлени от уменията на каките и батковците да четат бързо и гладко.

Да разпознаят илюстрации от приказки, както и да подредят моменти от “Червената шапчица“ също се оказа „лесна работа“, както самите те с уверение казваха. Гатанките пък ги накараха да се замислят, кой е кошерът, който бръмчи през пролетта, зимата и есента, но лятото е тих и пуст и кои са работливите пчелички в него, както и кой ни говори без глас и ни учи на разум.

За награда най-малките в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли получиха грижливо изработени от второкласниците и техните госпожи книгоразделители, с които да изпълнят молбата на книгата да не прегъват страницитей, а да си отбелязват мястото до което са стигнали с тях.

Първолачетата и техните госпожи – Сотирова, Ашминова и Равначка получиха заслужени поздравления за труда и старанието, което са полагали през цялата година от екипа на втори клас – Манова, Костевска, Кльонтова и Василева. А вече порасналите първокласничета обещаха, че през лятото пръв приятел ще им бъде книгата, но няма да забравят и веселите игри и приключения.

Добавете Вашия коментар

TOP