Приеха окончателно промените в антикорупционния закон

20 Декември 2018 | 13:34
0 коментара
Политика

Депутатите приеха окончателно промените в Антикорупционното законодателство. Текстовете засягат възможността делото за отнемане на имущество на дадено лице да продължи дори ако наказателното производство срещу него е спряло.

Това означава, че гражданско дело срещу лице за конфискация на имот може да започне дори ако същото лице има приключило наказателно производство и то е оправдано.

Промените бяха внесени след тълкувателно решение на Върховния касационен съд. Срещу тях в залата гласуваха единствено депутатите от БСП.

„Предлаганите промени са срам. И се надявам институциите в държавата и гражданското обществото да реагира остро на този псевдо законодателен произвол. Човек, който е обявен за невинен от съда, да продължава да търпи санкции – такъв принцип в правото няма”, заяви Валери Жаблянов от БСП.

„Дали сте чели решение 13 по Конституционно дело  4 от 2012г.? Този институт е утвърден от Конституционния съд. Става въпрос за ограничение на права. Ценя патоса ви, овладейте го, ако можете”, заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Добавете Вашия коментар

TOP