Президентът Румен Радев в Благоевград:Ветото, което наложих коригира опасни разпоредби в закона, които даже ГЕРБ осъзнаха

31 Март 2020 | 18:46
1 коментара
Политика

"Ветото, което наложих коригира опасни разпоредби в закона, които даже ГЕРБ осъзнаха и приеха, време е и министър-председателят да се смири и да приеме истината , както го направиха, собствените му депутати. Сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения.От моя страна няма конфронтации и прекратяване на диалог," това заяви президентът Радев пред журналисти днес при посещението си в Благоевград, където присъства на заседание на кризисния щаб. След приключването той похвали работа на общината, директорите на медицинските заведения и РЗИ, като уточни, че  вижда взаимодействие, движение в една посока и добра координация. 

Относно икономическата ситуация в страната коментира така: "Аз многократно стоях зад убедителни и всеобхватни мерки, които да наложи правителството, но такива все още не виждам. На засегнатите им се прилага не реална помощ, а заем, което допълнително ги задължава към банките".

За бюджета, президентът каза, че всяка година се харчат милиарди без никакви правила. Кризата обаче е показала, че хазната е празна и трябва заем. По думите му  този заем , трябва да се харчи при строг обществен контрол, за да не потъне като всички останали до сега. 

Добавени коментари

Васи публикува:
01 Април 2020 | 01:04
Мили боже, мили Боже, какви недоразумения!!! УжасТТТ!!!

Добавете Вашия коментар

TOP