Президентът Румен Радев в Благоевград: Трябва да се разшири обхвата от тестваните във всички региони

31 Март 2020 | 18:15
2 коментара
Политика

"Наложените ограничения трябва да се спазват, но продължителното им оставане води до риск, да понесем ограничения много над пораженията от коронавируса", това заяви президентът Радев, при посещението си в Благоевград.

"Трябва да си поставим ясна национална цел, бързо но управляемо безопасно да се върнем към някакъв относително нормален ритъм на живот. Да освободим движението на хора и стоки, това изисква енергично и значително разширяване на обхвата на стратегията за борбата с коронавируса и адекватни ресурси. Това изисква всеобхватна навременна информация, за да можем да си изградим картина какво реално се случва в страната и да се набележат ефективни, целенасочени стратегии. Към момента такава информация няма. Тя налага всеобхватно тестване. Трудно е да се прецени само от 4 хил. тествани, на фона на 7 милиона българи. Не можем да я спечелим тази война единствено с ограничения с глоби, с насаждане на страх на чувство на вина и на неизвестност в населението. Трябва по бързо да излезем от сферата на обществената парализа, да разширим обхвата от тестваните във всички региони, да имаме ясна картина , да можем да прилагаме прицелни действия. Само така ще можем да излезем от този блокаж на държавата. Аз многократно стоях зад убедителни и всеобхватни мерки, които да наложи правителството, но такива все още не виждам", бе категоричен президентът.

На въпроса дали се тества, държавният глава отговори, че неможе да си позволи лукса при условие че няма тестове да се тества всеки ден. Тестван е само веднъж и резултатът е бил отрицателен.

Добавени коментари

тестван публикува:
31 Март 2020 | 23:24
Освен на Шипка и Благоевград,къде на друго място е отишъл рундьо?
???? публикува:
31 Март 2020 | 23:19
Какъв е смисълът от това тестване????? Днес е отрицателен а след няколко дни може да е положителен.

Добавете Вашия коментар

TOP