„През девет планини в десета” е темата на конкурса за фотография, рисунка или есе по случай 55 - годишнината на Национален парк „Пирин”

03 Октомври 2017 | 10:24
0 коментара
Общество
„През девет планини в десета” е темата на конкурса за фотография, рисунка и/или есе, организиран от Национален парк „Пирин” по случай честването на 55 - годишнината от създаването му през ноември 2017г.  Конкурсът цели позитивно отношение към природата и нейното опазване.
 
Планината е онази магична фигура, която винаги е там някъде горе и мами  въображението ни да се впуснем в едно приказно пътешествие, казват от парка. Връзката между човека и природата и стремежът ни да се съизмерим с нещо толкова голямо и величествено, е естествен избор на нашето вдъхновение за конкурса.
 
И ако и вие усещате тази връзка между себе си и природата, то НП -Пирин Ви кани на едно творческо предизвикателство. Нека покажем какво означава природата за нас хората, как я виждаме и какви сме ние когато сме там горе.
 
В надпреварата могат да участват всички желаещи без ограничение във възрастта.
 
Фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат съобразени с темата и да показват природа на територията на Национален парк „Пирин”.
 
Всеки участник има право да изпрати три фотографии във формат JPG, три рисунки и едно есе.
 
Краен срок: фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат изпращани до 15.10.2017г. След тази дата няма да се приемат фотографии, рисунки и есета.
 
Заедно с тях участникът трябва задължително да изпрати  следната информация: име и фамилия, възраст, населено място, e-mail, заглавие на снимката и кратко описание къде е направена и какво изобразява.
 
С изпращане на материалите участникът се съгласява те да бъдат публично споделени в интернет пространството!
 
Моля изпращайте вашите фотографии, рисунки и/или есета на адрес: обл. Благоевград, общ. Банско, гр. Банско 2770, ул. ”България” №4 или на e-mail: [email protected]
 
В специално създаден албум във Фейсбук страницата на Посетителски информационен център на Национален парк „Пирин“ и на сайта на парка http://www.pirin.bg/ ще бъдат публикувани всички снимки, рисунките и есетата по реда на тяхното получаване.
 
Гласуването ще се извърши онлайн във фейсбук страницата ни с харесвания под всяка публикация и ще продължи до 31.10.2017г.
 
Авторите на трите публикации, събрали най-много гласове ще бъдат класирани съответно на първо, второ и трето места. Отличените ще получат грамоти и предметни награди.
 
Организаторите запазват правото си да публикуват най-добрите творби в печатни издания и сайтовете на организаторите на национално и международно ниво, да използват най-добрите рисунки и други произведения за организиране на изложби с тях
 
Организаторите не носят отговорност, ако публикуват участващите творби, в случай че са плагиат или са подадени с грешно написано име и фамилия.
 
Присъствието на Национален парк „Пирин” в Списъка на световното културно и природно наследство, потвърждава изключителната и универсална стойност на природния обект, който заслужава да бъде съхранен в полза на цялото човечество! Ръководството на Националния парк разчита изцяло на това, посетителите да осъзнават собствената си отговорност към опазването на територията, да се отнасят с уважение към природата и да поддържат адекватно поведение в границите на защитената зона.

Добавете Вашия коментар

TOP