Преврат в ТД „Калабак” - Петрич, с 21 на 18 гласа бизнес дамата Е. Милушева измести от председателския пост управлявалия 25 г. Гр. Дремджиев

13 Март 2017 | 21:27
0 коментара
Общество

Елена Милушева е новият председател на Туристическо дружество „Калабак” в Петрич. Изборът й стана на драматично отчетно-изборно събрание на туристическото дружество късно в петък вечерта на хижа „Беласица“. 44-мата присъствали делегати определиха с гласовете си оттук нататък ТД „Калабак” да се управлява от амбициозната бизнес дама Елена Милушева, която е собственик на мебелен магазин в Петрич. Точно в 22 часа в нейна подкрепа гласуваха 21 от присъстващите, 18 подкрепиха досегашния председател Григор Дремджиев, като 5-има се въздържаха.

Протеклите близо три часа критични изказвания на туристите, недоволни от досегашното управление на туристическото дружество, се увенчаха с успех, като детронираха от поста му Григор Дремджиев, управлявал ТД „Калабак” в продължение на 25 години. Болшинството го упрекна в пасивната му организационна работа и в неучастието му в мероприятия на туристическото дружество.

„Целта на туристите в Петрич на това отчетно-изборно събрание бе да се предложат за поста председател млади, дейни и активни хора. Но тъй като от младите наши членове не се намериха такива, които да поемат отговорността да управляват дружеството и не им се занимава с организационна работа, делегатите предложиха моята кандидатура“, каза Елена Милушева, която бе председател на клуб по пешеходен туризъм към ТД „Калабак“.

Ветераните туристи докрай отстояваха позицията си, че Дремджиев трябва да бъде преизбран заради добрите му контакти с община и институциите. Опозиционерите изтъкнаха мотива за смяната му, че от отпуснатите субсидии за развитието на дейността на туристическото дружество за отминалата година средствата в размер на 3000 лв. били разпределени основно за туристическия хор „Иван Апостолов“. Въпреки че е имало пари за транспорт, членовете туристи на ТД „Калабак” са били принуждавани да си плащат от джоба организираните походи в национален мащаб и зад граница, примерно до гр. Валандово, Р Македония. Известен хорист от туристическия хор „Иван Апостолов” е бил изключен от състава му по единствената причина, че признал, че колегите му пеят на мероприятия на плейбек, но затова им се заплащало от общата субсидия.

Избора на новия председател на ТД „Калабак”  проследиха и гостите – София Илкова от Природен парк „Беласица”, Гергана Сандъкчиева от „Млад планинар” и най-дългогодишният турист в община Петрич Кирил Гогушев.

Амбицията на новоизбрания председател на туристическото дружество „Калабак“ Елена Милушева е да върне напусналите членове отново в редиците му и наличната бройка от 142 да набъбне поне двойно.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP