Превозвачите на национален протест на 13 януари - без рейсове и зареждане на магазините

07 Януари 2020 | 11:48
0 коментара
Общество

Превозвачите излизат на протест на 13 януари, предаде репортер на Канал 3.

На пресконференция днес срещу тол системата те поискаха и оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Всички от бранша са единни и ще се борят дотогава, докато не се постигне консенсус колко да се плаща за тол системата.

Няма да има автобусни превози и зареждане на търговската мрежа, обявиха представителите на организациите на превозвачите.

"Не сме против тол системата, но сме против обхвата ѝ. Не сме съгласни с правене на политика на инат, с несъобразяване с аргументите, които се поставят в един диалог“. Това поясни Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи броени дни преди националния протест на превозвачите "срещу несправедливите обхвати и цени на тол системата и срещу опасностите от нерегламентираните превози на пътници“.

Арабаджиев подчерта: „Не чухме солиден аргумент, който да почива на реална база какво точно ще се случи, освен едно – че трябва да се съберат n на брой пари. Ние сме против силовото налагане на тази система... Предложихме реалистични цени на тарифата. Предложихме и след първата година от въвеждането на тол таксите да се направи анализ и ако това, което е събрано като средства, не кореспондира с това, което е трябвало да се събере, тогава плавно да се увеличават цените“.

Йордан Арабаджиев увери, че диалогът на превозвачите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството е приключил.

По време на протеста на 13 януари автобусите ще спрат да превозват пътници, ще спре и зареждането на търговски вериги: „Има изключително напрежение сред превозвачите. Хората са недоволни и им дойде до гуша от такъв тип комуникация с това министерство“.

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP