Превозвачи от Благоевград, Сандански и Петрич на протест срещу новите мобилни мерки

17 Май 2018 | 11:07
0 коментара
Общество

Българският автомобилен сектор, товарни превози и превози и превози на хора излизат днес на протест.

Недоволството се изразява в деня на срещата на Върха в София. Решението бе взето на Конференция с международно участие "Европейското бъдеще на транспорта в Централна и Източна Европа", която се провежда в София. Целта на протеста е западните лидери да бъдат убедени в размера на щетите, които промените ще донесат за икономиката на България и за нейните граждани. От бранша са  единодушни, че ще продължат да отстояват правото си на бизнес без дискриминация и двойни стандарти в ЕС.

Протест на превозвачите има в цялата страна, в градовете Пловдив, Велико Търново, Враца, Видин, Русе, Благоевград, Сандански, Петрич и др.

Рано тази сутрин превозвачите се събраха край Рилци и тръгнаха организирано към границата с Гърция.

В рамките на четири часа те ще изразят несъгласието си с промените, според които  шофьорите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици.

С готвените регулации на практика ще се отнемат приходи в бюджета на България, а след 2020 год. от нашия държавен бюджет ще трябва да се плащат по-високите вноски в бюджета на ЕС за новия програмен период, смятат представители на бранша./Сн. илюстративна/

Добавете Вашия коментар

TOP