ПРЕСЛАВ ЙОРДАНОВ: “ПЪРВОТО МЯСТО ИЗИСКВА ДИСЦИПЛИНА, СЕБЕРАЗДАВАНЕ И МНОГО ТРУД”

26 Февруари 2021 | 08:41
0 коментара
Спорт

Голмайсторът на Пирин (Благоевград) Преслав Йорданов даде интервю за www.fcpirin.com преди поредния кръг от първенството на Втора лига. Ето какво сподели нападателят преди домакинството на Септември (Симитли).

 

– Преславе, здравей! Как е настроението? Не мина много време след мача в неделя и идва нов двубой. Готови ли сте?

-Здравейте. Подготовката за мача мина нормално. Всичко е нормално въпреки, че да, нямаше много време. Мачът в неделя срещу Янтра беше тежък, заради терена, но и заради съперника, който се противопостави много здраво. Наближава нов мач, в който трябва да продължим успешната си серия.

– През пролетта все още не си се разписал, въпреки, че изигра ключова роля в 3 от 4-те ни гола до момента. Може ли да се каже, че си в нова роля или просто така се получава?

– Не, не бих казал, че съм в нова роля. Така се получава до момента. Надявам още в петък да се разпиша, откривайки головата си сметка в официален мач за 2021 година. Разбира се, най-важното е отборът да побеждава. Няма значение кой бележи. В същото време като нападател се надявам да вкарвам често, защото това ми е работата. Но има мачове, в които даваш асистенция, в които провокираш голово положение, в които участваш в атаката. Това е отборен спорт и всичко е подчинено на колектива.

– Първо място в класирането. По-уверени ли ви прави това първо място, дава ли повече сигурност лидерската позиция?

– Има много мачове до края на шампионата. За нашето самочувствие е добре да сме на първо място и се надявам за бъдещето да сме постоянно първи. Това изисква себераздаване, дисциплина и много труд на терена във всеки мач.

– Какви са очакванията ти за предстоящата среща със Септември (Симитли). Не са добри спомените ни от първия двубой. Какво трябва да направим, за да ги заличим?

– Очакванията ми са за победа. Първия мач от сезона загубихме злощастно. Дойде време за реванш и се надявам да победим категорично, и без проблеми в петък. Трябва да продължим да действаме на терена задружно и с голяма воля за победа. Тогава ще успеем и в този двубой.

– Може ли да се каже, че сте далеч по-сработени в сравнение с началото на сезона?

– Да, бих казал, че сега вече се адаптирахме един към друг на игрището. Във футбола трябва време, когато се сформира нов тим. Мисля, че в момента сме доста по-добър в сравнение с началото на сезона. Надявам се, че ще продължим да се развиваме.

– Какво ще кажеш за новите попълнения, как върви тяхната адаптация?

– Момчетата добре се справят, все пак са играли тук и знаят за какво става въпрос в отбор като Пирин. Няма нужда от особена адаптация. Те са отлични професионалисти. Справят се добре и са в плюс на отбора.

– Какво е посланието ти към феновете на Пирин?

– Надявам се, че ще се върнат час по-скоро на стадиона, за да ни подкрепят през цялото време до края на сезона.

– Благодаря и успех!

Добавете Вашия коментар

TOP