Преобразуват съблекалните на ОФК "Вихрен" Сандански в заведение за бързо хранене, лично Коко Динев инспектира строителните работи

27 Юни 2018 | 20:37
0 коментара
Общество

Съблекалните на ОФК „Вихрен” ще се превърнат съвсем скоро в заведение за хранене, строителните дейности са на финалната права.

Репортерска проверка  установи, че там кипи усилена работа, монтираха се скари, барбекюта, хладилни витрини и друго обзавеждане. Работата се наглеждаше от президента на клуба Георги Манолев, финансовия благодетел Константин Динев, Илия Харизанов и работници.

Трансформацията от съблекални в заведение за хранене е факт и се случва преди още Общинският съвет в Сандански да е гласувал, че се разрешава искането на сдружение ОФК „Вихрен” – Сандански за промяна предназначението на обекта в заведение, което се намира на пъпа на парк „Свети Врач”.

За месец и половина съблекалните бяха подложени на цялостно преустройство, със събаряне на стени и изграждане на нови. Само преди четири години същите детски съблекални със средства от бюджета на общината бяха изградени и оборудвани. В момента трениращите 120 деца и юноши ползват обща съблекалня в сградата до градския стадион.

Част от мотивите за това преустройство са, че в това заведение ще се хранят трениращи деца, юноши, мъже и треньори.

Искането на сдружение ОФК „Вихрен” към Общинския съвет за въпросното преустройство, което вече е факт, ще се дебатира и гласува на предстоящото заседание на ОбС този четвъртък.

Мотивите на сдружението са следните: „Предвид необходимостта от средства за издръжка на ОФК „Вихрен” желаем да използваме сградата, която съгласно договора за наем е съблекалня, като помещение за обществено хранене. Желаем същото да бъде използвано и за изхранване на футболистите от представителния отбор и детско-юношеската школа. Предвид намеренията ни желаем да извършим ремонтни дейности в сградата”.

Оказва се, че въпросните съблекални всъщност някога са били вече заведение „Лучия”, за което още навремето са издадени необходимите разрешителни. Затова в момента не се налага преотреждане на помещенията за заведение за обществено хранене, въпреки че подобно искане е внесено в ОбС и утре той трябва да се произнесе, обясниха  съветници.

СТРУМА

Добавете Вашия коментар

TOP