Премиерът в Хаджидимово: В събота ще е готов отнесеният мост

13 Януари 2021 | 17:47
0 коментара
Общество

До събота мостът и пътят от с. Блатска към Хаджидимово ще бъдат възстановени, каза премиерът Бойко Борисов, който днес е на мястото и оглежда пораженията от проливните дъждове заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Придошлите води на река Места вчера откъснаха диги, реката преля, отнесе мост и подкопа пътя. "Изчакваме малко водата да се оттече и започва работа. В събота трябва движението по пътя да бъде възстановено", обеща Борисов на местните хора.

Зам.-министър Нанков обясни, че има обиколен път, но той е с 30 км по-дълъг. "Природата ни подсказа, че трябва спешно дигите да бъдат възстановени. Виждате обаче с тая сила, с която идва реката, какви поражения се нанасят", допълни Борисов

„Природата ни подсказа, че трябва спешно дигите да бъдат възстановени. Природата е голяма сила. Тези реки са бурни. Като придойдат и нищо не може да ги спре“, заяви Борисов.

Премиерът бе посрещнат от десетки хора от двете села, като едни похвалиха навременните субсидии за земеделците, а други отправиха различни искания, сред които и изграждането на физкултурен салон в местното училище.

Добавете Вашия коментар

TOP