Премиерът Янев назначи още трима зам.-министри

24 септември 2021 | 14:03
0 коментара
Премиерът Янев назначи още трима зам.-министри

Назначени са двама заместник-министри на външните работи и зам.-министър на туризма със заповед на министър-председателя Стефан Янев. Това съобщава Министерски съвет.

Тодор Чуров и Василий Такев заемат длъжността заместник-министри на външните работи.

Тодор Чуров е дългогодишен дипломат от кариерата, няколко пъти е заемал длъжността заместник-министър на външните работи. Бил е заместник-ръководител на посолството ни във Вашингтон, посланик на България в Кувейт,

постоянен представител и ръководител на Постоянната делегация на България към НАТО в Брюксел, а от 2016 г. до 2021 г. е посланик на България в Румъния.

Василий Такев също е дългогодишен дипломат от кариерата. Бил е посланик на България в Аржентина, Руската федерация, Испания, Полша, Португалия. Бил е заместник-министър на външните работи и постоянен секретар на МВнР.

В момента е генерален директор "Двустранни отношения" и "Европейски въпроси" в МВнР.

Ирена Георгиева е назначена на длъжността заместник-министър на туризма, на която е била в периода февруари 2015 г.-май 2021 г. като дългогодишен експерт от сектора.

Професионалният опит на Георгиева е изцяло свързан с туризма. Има над 25-годишен управленски опит в тази сфера като ръководител на туристически агенции. Защитила е и редица сертификати с такъв профил. От 2006 г. е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), а от 2009 г. до 2013 г. е председател на АБТТА. След това отново е член на управителния орган на асоциацията до назначаването й за заместник-министър на туризма през февруари 2015 г.

Георгиева е и признат международен специалист в туризма.

Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents" and Tour Operators" Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент.


Добавете Вашия коментар!