Премиерът предупреди: След 2-3 седмици ще сме в ада

04 Април 2020 | 12:38
0 коментара
Общество

„В Европа важи свободното движение на хора. Но аз не съм съгласен хора да ходят болногледачи в Австрия, след това да дойдат със заразата или да са под карантина. Всички останали ще плащат за тях – честно ли е? След 2-3 седмици ще сме в ада, сега не е моментът да говорим за сезонните работници”, каза премиерът Бойко Борисов на въпрос за сезонните работници.  Той заяви още, че се движим с бавно със смъртните случаи  у нас, дори и да не могат да се регистрират всички болни, смъртните случаи са ясни – ако има труп, не може да се скрие.

„Дори при този слаб трафик има повече жертви по катастрофи, отколкото при коронавирус”, каза Борисов.

Проф. Мутафчийски заяви, че най-важната част от новото приложение е доброволната му част от потребителите.  Т.е. болните сами да подават информация за състоянието си. Така може да се види 38 градуса, суша кашлица – и това лице ще е фокус на здравните власти. Иначе другото е административна информация и статистика.

Журналист заяви, че има и информация, че някои столични полицейски управления има между 8 и 10 заболели от COVID-19.

“Има със сигурност трима служители на МВР с COVID-19.   Това е достояние на всички вас и сме го казвали. Не са хоспитализирани, първият  граничен полицай  е напълно здрав и с изчистен вирус., Нямам такива данни за заболели по 8-10 полицаи от полицейско управление. Мислите, че няма да знам  за хора, които са на първа линия, и подобен факт да бъде заметен, който е въпрос на националната сигурност? Този въпрос е некоректен”, каза председателят на Националния кризисен щаб.  

Добавете Вашия коментар

TOP