Премиерът освободи заместник областните управители на Благоевград

22 Януари 2022 | 11:32
0 коментара
Политика
Премиерът освободи заместник областните управители на Благоевград

В късния следобед днес бяха отстранени от постовете им двамата заместник областни управители на Благоевград Слави Христов и Стоян Христов. Заповедите за освобождаването им пристигнали по факса на областната администрация, подписани от премиера Кирил Петков.

Областният управител Валери Сарандев потвърди освобождаването на двамата му заместници и уточни, че поради късното пристигане на двете заповеди те не успели да освободят кабинетите си и ще го направят в понеделник. Не е изключено тогава да бъде назначен и новият заместник областен, защото в противен случай в политическия кабинет на Благоевградска област остава само губернаторът. Както съобщихме, за този пост се спряга бившата депутатка от ИТН Анита Коцелова, която е от Петрич.

Досегашните заместник областни успяха да се задържат в кабинетите си по-малко от година – те бяха назначени през май и юни миналата година от тогавашния премиер Стефан Янев за изненада на всички политически наблюдатели, тъй като имената им бяха абсолютно неизвестни. Сл. Христов дойде от Кочериново, където доскоро беше общински съветник, а Ст. Христов – от Общинската администрация в Гоце Делчев, където беше шеф на Дирекция “Административно-правно и информационно обслужване”. Според наши източници Ст. Христов ще бъде отново назначен в община Гоце Делчев, а Сл. Христов ще търси ново поприще за изява в някоя от областите, в които е работил – МВР, „Гражданска защита“, социалната сфера, или пък ще се върне към земеделието в родното си село Стоб.

Източник: Вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP