В парламента стоят хора, замесени с наркотрафик и с купуване на гласове от затворници, коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов след откриването на основно реконструираната и обновена зала „Асикс Арена” - вижте я във видеото.

„Аз не ги гледам, не ги слушам”, отвърна Борисов на думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която в петък го нарече „страхливец”.

„Ако мислите, че с госпожата ще ми развалите настроението за направеното от нас. Тя може да излезе и да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство някога. С цялото ми уважение към тях. Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите едни ги бъркат с рошави мъже, други ги… аз епитети не употребявам. Не съм знаел за одитния доклад на ВМА”, заяви Борисов.

„Нито ми е оставено като документ, нито като информация. В същото време има органи, които с това се занимават. Ние като морален жест му приехме оставката. В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик. Хора, които са купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите дебили”, подчерта премиерът.

Той отрече да е наричал българите „прости” и „лош човешки материал”.

„Защо лъжете? Къде думата „лош” съм използвал. Казал съм, че не е вярно, пуснали сме звуков файл”, заяви Борисов. „Аз обяснявах съвсем друго тогава. Но разбирам поръчката. Е, това са политически поръчки. Защо ми слагате думи, които не съм казал?”