Прекратиха делото срещу Марешки за изнудване и побой

24 Април 2017 | 15:16
1 коментара
Общество

Окръжният съд във Варна прекрати делото срещу Веселин Марешки за изнудване, по което той е обвиняем заедно с бизнесдамата Красимира Колева. Причината е имунитетът, с който бизнесменът, който трябваше да отговаря и за лека телесна повреда, нанесена на общинския съветник Костадин Костадинов, се ползва след избирането си за народен представител. С това са мотивирани и внесените молби от адвокатите му.

Въпреки че Колева няма имунитет, съдът счита, че не са налице предпоставки за разделянето на наказателното производство, което е образувано срещу двама души. Затова се прекратява и се изпраща по компетентност на Софийския градски съд, съобщиха от пресслужбата на ВОС.

Преди да влезе в парламента, Веселин Марешки твърдеше, че не смята да се ползва от депутатския си имунитет си по това дело, което се точи вече трета година. Поредното му заседание бе насрочено за 10 ч. днес.  Часове по-рано общинският съветник Костадин Костадинов прогнозира, че заседание няма да има, защото „подсъдимият в момента е зам.-председател на Народното събрание, а неговата партия ще участва в управлението на страната“.

Делото срещу Марешки се оказа и причина за подслушване на телефона и кабинета на варненския съдия Светлозар Георгиев, когото преди месец специализираното звено „Антикорупция“ обвини в престъпление срещу правосъдието. Софийският градски съд  оправда магистрата, но заради обвинението той се отведе от всичките си дела във Варненския окръжен съд.Кмета.бг

Добавени коментари

Съдия публикува:
24 Април 2017 | 21:48
Те за това ие борбъта!За да си недосегаем.А преди Марешки тръбеше на ляво-на дясно,че не му е нужен имунитет.Ами чудя се как един преуспяващ бизнесмен ще си остави бизнесът и ще стане дупетат,че дори и заместник председател на НС?!Нещо има...,но ще се види - шило в торба не седи!

Добавете Вашия коментар

TOP