Прекрасен празник на здравето организираха учениците от 4-ти клас в Симитли

05 Април 2017 | 18:17
0 коментара
Общество

Прекрасен празник на здравето организираха  учениците от 4-ти „А“ и „Б“ клас  на група по целодневна организация на учебната дейност(ЦОУД) в СУ „Св.Св.Кирил и Методий“  Симитли.

С много труд и въображение децата сътвориха незабравим празник на всички присъстващи във връзка с наближаващия  Световен ден на здравето и Деня на здравния работник в България -7-ми април. Малчуганите пресъздадоха сценки за здравето и как да се грижим за себе си  под мотото „За да ни е здраво здравето, трябва да го пазим здравата”. Подаръци за всички раздаде феята на зъбките, с пожелание зъбите на децата да са винаги бели и красиви.

Голямата изненада за учениците, които демонстрираха много знания за хигиената и личното здраве на хората, беше докторът по дентална медицина Георги Илчов, който демонстрира пред всички правилното  миене на зъбите и разказа подробности за хигиената на устната кухина. За радостта в очите на децата и техните блестящи от чистота и здраве усмивки, с пасти за зъби „Aquafresh” се погрижи GlaxoSmithKline  и нейният дистрибутор фирма „Амперел“ ООД , клон Благоевград. Сърдечни благодарности към спонсорите и управителя на фирмата Стефан Атанасов отправи учителката на децата госпожа Манова.

На веселия празник специални гости  бяха зам.- кметът на община Симитли Евгения Георгиева, специалистът „Образование” Ваня Узунова, директорът на гимназията в Симитли Таня Янкова и заместник –директорите на СУ „Св.Св.Кирил и Методий” Борислав Дафков и Йорданка Памуклийска, както и много родители и приятели.

Всички присъстващи разбраха, че здравето е безценен дар и трябва да го пазим и да се грижим за него. С голяма благодарност към своята учителка децата я зарадваха с голям букет цветя и обещаха да се грижат за своето здраве и това на семействата си.

Добавете Вашия коментар

TOP