Предстои една от най-магичните нощи в годината - намислете своето желание!

22 Септември 2018 | 13:38
0 коментара
Любопитно

През тази нощ настъпва есенното равноденствие, а поверията гласят, че на равноденствие се случват чудеса.

В нощта между 22 и 23 септември трябва да си пожелаем нещо отдавна копняно, нещо ново, различно и мечтано.

Настъпващото Есенно равноденствие е поредния уникален преломен момент, когато можем да се освободим от товара и кармичната обремененост, получени по време на хилядолетния си земна опитност. Това ни дава и невероятната възможност да навлезем в новите пространства и енергии чисти и необременени, свободни и открити, като приемаме с радост и Любов новото, което идва.

В дните на Равноденствие пък, продължителността на деня и нощта е еднаква поради, което те съдържат смисловия заряд на грандиозната сила, необходима за поддържането на равновесието в света.

На 22 септември, Слънцето ще пресече небесния екватор, преминавайки от северното в южното полукълбо. Това е моментът, в който настъпва есенното равноденствие. В дните на равноденствие продължителността на деня и нощта по цялата Земя е еднаква, с изключение на районите, разположени около полюсите.

Именно в тази нощ се сънуват пророчески сънища, тъй като това е  най-магическата нощ на годината.

Есенното равноденствие е един от най-пищните слънчеви празници, символизиращо равновесието и мъдростта. Изравняването на деня и нощта изобразява изцелителния баланс и природната плодоносна пълнота. По вид този момент от слънчевия цикъл отговаря на пълнолунието от лунните фази.

Есенното равноденствие е и фестивал на жътвата - време за празнуване и за благодарност, време за пренареждане и за намаляване на темпото. Това е период на изобилие от плодове и зърнени храни. Той бележи кулминацията на усилията през годината, когато се събират и плодовете от труда ни.

Сега е моментът да заредите със сила събраните през лятото речни и морски камъни, мидени черупки или ръчно изработени глинени фигурки и предмети. Оставете ги да престоят под открито небе в нощта преди самото равноденствие, за да поемат природната енергия в себе си. 

С нарастването на нощите мислите се обръщат навътре. Време за размишления върху уроците от изминалите месеци и приготовления за студения сезон, който ще дойде с нови поуки и мъдрост. Почитат се по-възрастните членове на фамилията, решават се и се планират парични въпроси. Подготвя се зимнината.

Както си подредите нещата сега, така ще се реализират те през следващата година. 

Пожелайте си здраве, сила, воля, решителност. Пожелайте си любов. Пожелайте си даже нещо материално - нов дом, кола, чанта - все едно... 

Пожелайте си! Да си пожелаеш, означава да поискаш. Не е получил онзи, който не е поискал. И вярвайте в сбъдването му!

 

Добавете Вашия коментар

TOP