Представят „Нова визия на изложбата за Разлог” в Историческия музей в града

28 Юни 2018 | 12:32
0 коментара
Култура

Исторически музей - Разлог ще обнови една от основните си експозиции и ще отрази по нов начин миналото на град  Разлог от неговото създаване.

Основна идея на експозицията е да се проследи стопанския, културен и обществен живот на населението през тези периоди. Изложбата ще бъде открита за празника на град Разлог през месец октомври.

В бъдещата изложбата ще бъдат експонирани  малко известни снимки, писмени и веществени извори за израстването на града през годините на Възраждането. През епохата градът се оформя като Околийски център и e единственият град  до 1925 г., когато сменя старото си име Мехомия на Разлог.

Проектът „Нова визия на изложбата за Разлог” е одобрен от експертна комисия на Министерството на културата през месец май. Договорът, който беше подписан между Министъра на културата  и г-жа Христина Манова - Директор на Исторически музей - Разлог е на стойност 4 100 лв. и това ще позволи да се изработят  табла с информация на български и английски език. Това е трети проект, спечелен в последните две години от Исторически музей - Разлог, финансиран от Министерство на културата и съфинансиран от Община Разлог.

Добавете Вашия коментар

TOP