Представяне книгата "Житница" на Константин Икономов

14 Юни 2019 | 15:26
4 коментара
Култура

Константин Икономов е творец с ярко присъствие в културния живот на Банско.

В последното десетилетие той успя да ни впечатли с многобройните изложби на изделия от дърво, с издадените книги, с един великолепен албум с глиптики и десетина богато илюстровани стихосбирки.

Вчера отново се насладихме на поезията му в неговата единайста книга "Житница". Прекрасните изпълнения превърнаха вечерта в истинско удоволствие.

"Поезията на Константин Икономов е с главата във вселенските пространства, но с краката стои здраво на земята..." – пише в послеслова към "Житница" Санде Стойчевски.

Сред гостите бяха кметът на Община Банско – Георги Икономов, Асен Кирицов - зам.кмет, Негово превъзходителство Марян Гьорчев - посланик на Република Северна Македония, Димитър Христов - директор в Съюза на българските писатели, Николай Стоянов - писател, както и художникът оформител на всичките издадени книги на Константин Икономов - проф. Кирил Гогов.

Като част от ЛЕТНИТЕ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ, този рецитал беше един истински подарък за душата, една емоция, която, в забързаното ежедневие, имахме нужда да изпитаме.

Добавени коментари

Миле публикува:
08 Ноември 2019 | 13:52
БЕЗ ДУМИ ....,...........
Джоре публикува:
08 Ноември 2019 | 13:50
коце, коцеееее ............ коце!!!!
Дине публикува:
15 Юни 2019 | 00:38
Е оти па Гошо Икономов е по-малко вреден сигурно.Тава племе иска се изтрепе а се заличи да го нема таа сган долна.Кмето че краде па с последни сили улици че ремонтира па дееба и боклуко.Тоо е за съд и затвор и племето около него сички
ДАНКОВИЯ публикува:
14 Юни 2019 | 17:53
КОЦЕ ИКОНОМОВ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОТИВНА И ВРЕДНА ФИГУРА ЗА МИЛОТО НИ БАНСКО. РЕТРОГРАДЕН ХИТРЕЦ ОТ ИКОНОМОВИЯ РОД.

Добавете Вашия коментар

TOP