Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов постави въпроса за смяната на представляващия ВСС Димитър Узунов

13 Октомври 2016 | 11:56
0 коментара
Общество
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов постави въпроса за смяната на представляващия ВСС Димитър Узунов

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов постави въпроса за смяната на представляващия Висшият съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов.

Още миналата седмица на заседание на пленума се заговорило за това как и по какъв начин представляващият ВСС Димитър Узунов е определил участниците в срещата европейски прокурори.

Председателят на ВКС Лозан Панов намира че поведението на Узунов точно в момент, в който се извършва проверка или мониторинг на прокурори от Великобритания, Холандия, Испания и Германия не е случайно. Не е случайно защото еднолично по необясними критерии се определят колегите, които да участват на тези срещи, каза Панов. Според него това е умишлено посочване на членове на двете колегии и го свърза и с обстоятелството „липсата на адекватна реакция на институциите по твърденията на Цветан Василев”. Така в началото на днешното заседание Панов каза, че смята, че Узунов трябва да преосмисли своята позиция, да заяви желае дали да остане представляващ ВСС.

„Ако не го направи предлагам да се внесе дебат на темата за оставката на Узунов”, каза Панов. „Смятам, че след като очевидно не получих никакъв отговор от Узунов и такава оставка той може би няма да подаде, нормално е да се внесе в дневен ред като редова точка от дневният ред”, каза пред репортери Лозан Панов. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP