Председателят на ОбС в Благоевград Андон Тодоров прогнозира: Изборите за нов кмет ще са на 28 юни

29 Април 2020 | 08:47
8 коментара
Политика

Oбщинската избирателна комисия в Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на кмета на града Румен Томов. Причината да се стигне до предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на Благоевград, е че той е пропуснал в законовия срок след избирането му да прехвърли фирмата си, и да се заличи от регистъра като търговец. Томов определи решението като чисто политическо.

Представителите на ОИК трябва да изпратят решението си до общинския съвет в Благоевград, за да се вземе решение какво се случва с управлението на общината.

Председателят на Общинския съвет Андон Тодоров каза пред БНТ, че още утре ще бъде свикана сесия на общинския съвет. Днес към 12 часа е свикан и председателски съвет. Общината разполага с четирима зам.-кметове. Един от тях ще бъде предложен на гласуване.

По негови прогнози изборите за нов кмет ще са около 28 юни. Все пак отбеляза, че става въпрос за частични избори. На тях може да се кандидатират всички, участвали на предишните избори. Те не трябва да събират подписи за регистрация. Могат да се включат и нови кандидати. 25 дни преди изборите ще се обявят канидатите.

 

 

 

Добавени коментари

Сър Пичук публикува:
29 Април 2020 | 18:06
Само Мама Кажа е за кмет на тези заспали селяндури!
kaka kmet публикува:
29 Април 2020 | 11:47
kaka si stava kmet nai dobriq advokat
Джумалия публикува:
29 Април 2020 | 11:13
Сега нарочно бързат с датата за да не могат други кандидати да могат да съберат нужния брой подписи ,които са им нужни .Ако изборите са през септември със сигурност ще се яви някой кадърен и не обвързан кандидат за кмет ,но Дончо бърза защото и той глади костюмчето за кмет само че с тия тъпи кефалски номера ,този път ще му изиграят лоша шега .Нашия град не е виждал по аругантен и прост ,жаден за власт селяк от Дончо -Балито.
Мая Георгиева публикува:
29 Април 2020 | 10:57
Албина Анева е достойна за кмет, тя е обединител и морален човек
Бисквитка публикува:
29 Април 2020 | 10:51
Дончо,май си спал в часовете по Български език. Граматически правилно е "заместник-кметове",не "заместник-кмета",ощее повече,че преди това имаш числително име. Изобщо с тая дикция кой го избра за председател на ОбС? Той две думи не може да свърже правилно. P. S. На града му трябва жена кмет,да управлява като хората. Ясно е,че от мъжете нищо не става.
таня публикува:
29 Април 2020 | 09:51
Дончо да мине на психиатър преди да се кандидатира за кмет.От шофиор на такси "КМЕТ"
гражданин публикува:
29 Април 2020 | 09:32
Томов ще е новия -стар кмет!
дончо е човека публикува:
29 Април 2020 | 09:29
Дончо излиза и мачка няма кой друг да спечели тези избори

Добавете Вашия коментар

TOP