Предложение: Обществено обсъждане да реши бъдещето на емблемата на ОФК „Пирин”- Благоевград!

09 Юли 2019 | 17:16
0 коментара
Общество

Обществено обсъждане трябва да реши бъдещето на ОФК „Пирин“- Благоевград. Всички благоевградчани , които милеят за отбора и с данъците си подкрепят издръжката му имат право на глас и тези мнения трябва да се чуят и да се вземат предвид преди ОбС да разисква по темата . Сезонът на летните отпуски не е най- доброто време за дискусия по толкова важен за областния център на Пиринско въпрос, а и няма причина да се бърза , без да се огледат всички детайли, които ще представят като визия за развитието на отбора от представителите на новопоявилия се спонсор „Емирейтс Уелт“.

Адмирирам желанието на всеки, включително и на тях да помагат на орлетата. От години се търсеше генерален спонсор, който да поддържа „Пирин“ и да се грижи за развитието му и на всички ни е ясно колко трудно се намират дружества, готови да влагат в спорта, но феновете изстрадаха експериментите на цяла поредица собственици и два фалита от 2005 насам. Затова смятам, че този път няма причина да се бърза да се сключи сделка по спешност при това случайно или не точно преди изборите, без да има пълна прозрачност за нея, без да се знаят намеренията и плановете за отбора в краткосрочен и дългосрочен план.

Интересно съвпадение е и смяната на емблемата на „Пирин“ точно сега. Толкова години никой не се сети за нея и нищо не налага именно в този момент да се прави това, но вероятно основната цел отново е подготовката за предстояща сделка , заради която името на общинската фирма трябва да изчезне от логото.

В отбора вече 8 години благоевградчани инвестират чрез данъците си, без да поставят ултиматуми, като искат само радост на стадиона и добра игра.
Като общински съветник съм длъжен да съм нащрек за всичко, което може да накърни интересите на избирателите и в случая не става дума за политика, а за бъдещето на любимия на поколения благоевградчани тим.
Наистина изглежда странно как в края на управлението на кмета Камбитов и на настоящия Общински съвет изведнъж от нищото се появява стратегически спонсор, за когото на последната сесия на местния парламент се опитаха да ни убедят, че чудеса се случват , макар на всички да ни е ясно, че безплатен обяд няма…

Вместо кметът Камбитов да отговори на всички въпроси около клуба и вече сключените договори с новия благодетел, той мълчи, сякаш темата не съществува. Подобно мълчание на градоначалника също е твърде необичайно, тъй като за изминалите два мандата той не пропусна нито веднъж да се изтъкне като основен благодетел на „Пирин“ , дори бе обявен за най- заслужил отборът да се върне в елита през 2015г. Интересно сега чия е „заслугата” за опасността тимът ни да изпадне в аматьорската група. Приликата преди 4 г и сега в ситуацията е само, че и тогава и сега предстоят местни избори. Слуховете са, че се готви продажбата на контролния пакет акции на ОФК „Пирин” .Затова не просто е редно, а е задължително Камбитов да излезе пред благоевградчани и да осветли присъствието и намеренията на „Емирейтс Уелт” по отношение на любимия им отбор, който се издържа от благоевградчани. Градоначалникът се крие зад гърба на ръководството на „Пирин”, тикайки го напред да дава неясни и витиевати обяснения вместо ясни отговори на обществения интерес.
Солидни пари от джоба на благоевградчани се наляха през последните години за мечтата на феновете да видят отбора си силен , затова обществено обсъждане по темата през септември , след ваканционния сезон не е пожелателно, а задължително!

Андон Тодоров, лидер на ПП „Партия на зелените“ в ОбС- Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP