Предимно облачно време в Югозапада с максимални температури между 3° и 8°

13 Декември 2018 | 07:12
0 коментара
Общество

До сутринта облачността над страната ще намалее, в повечето райони до предимно ясно. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В Северна България ще духа умерен вятър от запад-северозапад и там температурите ще са малко по-високи, докато в котловините, защитени от вятър, ще е по-студено. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд от югозапад облачността ще започне да се увеличава, като отначало ще е средна и висока. Ще се задържи почти без валежи. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-югозапад и ще слаб до умерен. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд и привечер облачността ще започне да се увеличава и ще е средна и висока, но ще остане почти без валежи. Ще духа силен западен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

В Благоевград днес максималната температура ще достигне 7°, в Банско  4°, Симитли, Петрич и Сандански 5°.

Добавете Вашия коментар

TOP