Предават на съд шофьора, прегазил и убил Фатиме

15 Януари 2020 | 17:57
0 коментара
Криминално

Готов е обвинителния акт на окръжна прокуратура-Благоевград срещу шофьора, който прегази и уби на място студентката Фатиме.

Припомняме, че около 08:30 ч. на 12.12.2017 г. шофьорът тръгнал от гр. Симитли за гр. Благоевград, като управлявал служебен товарен автомобил. Същият бил натоварен с пясък, предназначен за новострояща се сграда в близост до ІІІ ОУ „Димитър Талев“. Пристигайки в гр. Благоевград, той се включил в движение по ул. „Александър Фон Хумболт“. В близост до кръстовище с ул. „Славянска“, след като видял предприелата пресичане на пешеходна пътека Фатиме К., водачът спрял автомобила и я изчакал.

Впоследствие Ш. завил надясно товарния автомобил, в посока към МБАЛ – Благоевград. Междувременно К. започнала пресичане на пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв. „Освобождение“. В този момент обвиняемият вместо да спре продължил ускорителното движение на МПС, вследствие на което настъпил удар между управлявания от него автомобил и Ф.К. и прегазването на пострадалата.

Свидетел на автопроизшествието подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП – Благоевград констатирал настъпилата смърт на К.

От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта на Фатиме К. се дължи на тежка, несъвместима с живота комбинирана открита черепно и гръбначно-мозъчна, гръдна и коремна травми. Същата е настъпила много бързо, почти моментално и е била неизбежна.

Предстои делото да продължи в съда.

Добавете Вашия коментар

TOP