ПРЕЦЕДЕНТ В ЮГОЗАПАДА! Първият БЕЗРАБОТЕН лекар се регистрира в Бюрото по труда

02 Юни 2017 | 09:06
0 коментара
Общество

Напусналият работа в общинската болница д-р Николай Апостолов се регистрира в Бюрото по труда в Дупница като безработен. „Това е първият случай на лекар, който се е регистрирал като безработен. Всички отварят частни кабинети“, съобщиха от бюрото.

Вчера репортер на „Струма“ случайно срещна д-р Апостолов, той потвърди, че се е регистрирал като безработен, и добави: „Напуснах общинската болница по здравословни причини. Подадох молба в областната Спешна помощ в Кюстендил да бъда назначен на работа в някои от спешните центрове в областта, но не бях одобрен и се регистрирах като безработен“, обясни д-р Апостолов.

Той е получавал 600 лв. месечна заплата във вътрешно отделение на общинската болница. Като обезщетение за безработица ще получава 60% от нея, или 360 лв. месечно.

Д-р Апостолов е работил в спешните центрове в Дупница, Бобов дол, Благоевград и Перник, допреди да бъде затворено отделението по хемодиализа в общинската болница, работеше в него. След това беше преназначен от бившия управител Росен Тимчев във вътрешно отделение на общинската болница.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP