Празник в Симитлийско! Раздадоха купите на победителите в оспорван турнир по белот в Полена

07 Април 2019 | 14:11
0 коментара
Спорт

Преди да започне сериозната работа по полето, в Полето правят турнир. Турнир по белот. Селото се слави с големи майстори картоиграчи. И всяка година, вече трета година най-добрата двойка вдига шампионска купа.

Четири часа тази събота, в кафенето на центъра се чуваше само плющенето на картите. 16 майстори, по двойни, всеки срещу всеки, играха белот. Рано сутринта първият сред равни, кметът Иван Манчев, арбитрира жребия за разпределяне на двойките и играта започна. И играта не е безразборна, нито на честна дума. Съдия съблюдава честната игра, като и тази отговорност поема кмета Манчев. Така до обяд. После предаде арбитража на първия отпаднал от турнира, за да поеме скарата.

Скара ли? Да. По 15 лева вноска правоучастие плаща всеки, който претендира, че е майстор на белота. И парите са достатъчни за сочни мръвки на скарата и… нещо за настроение.

В ранен следобед турнирът имаше и победители. Майстори на белота в Полето са Иван Владимиров и Димитър Спасов. Те победиха Николай Манчев и Красимир Марков, които взеха сребърната купа. Третото място в турнира заслужиха Венцислав Калеов и Димитър Георгиев.

И победители и победени, и майстори на белота и лаици картоиграчи се събраха край ароматната скара. А най-добрите музиканти сред добрите на белот осигуриха озвучаването за финала на турнира.

Майсторите на белота, главния организатор- кмета на селото Иван Манчев и всички, които обичат задружието поздрави общинският кмет Апостол Апостолов.

Той приветства и подкрепя всяка добра инициатива навсякъде в община Симитли.

А турнирът по белот в Полето вече се прочува из България. За трета година се провежда и има участници от Пловдив, от Варна…, е, местни от Полето, но установили живота си на друго място.

Добавете Вашия коментар

TOP