Празник в Симитли! Операторът от БНТ Благоевград Д. Шопов стана член на Винената партия, кръшни хора люляха Симитли до ранни зори!

17 Декември 2017 | 14:52
0 коментара
Култура

Операторът от БНТ в Благоевград инж. Димитър Шопов стана най – новия член на Винената партия в Симитли.

Сертификатът за членство му бе връчен снощи, лично от председателят Иван Лулейски.

Общо 12 човека станаха членове на партията и получиха партийните си книжки, видя наш репортер.

Традиционно, форумът започна с отчет на лидерът Иван Лулейски, който обобщи партийния живот на винарите в Симитлийско през последните 12 месеца.

Изводът бе - Винената партия расте, но не старее.

„Наши символи са веселието, човечността и разбирателството. Нямаме политически амбиции, защото точно това ни съхранява и като партия, и като човеци”, заяви Иван Лулейски.

Малко преди купона, свещеницие отец Георги от Кресна и отец Спас от Симитли осветиха младите вина, след което започна съществената веселба и леенето на хубаво вино.  

Тази година специална комисия реши да дипломира от Международната винена академия, носеща името „Свети Трифон Зарезан”, двама свои членове.

С отличен успех дипломите си получиха Людмила Петрова от град Симитли и Милен Атанасов от Бургас.

Раздадени бяха и награди за най-добро младо вино, след като жури от дегустатори оцени качествата на течния еликсир в трите категории – червено, бяло и розе.

От Бургас и Поморие по традиция пристигнаха над 10-ина делегати, предвождани от д-р Бодуров. Другите делегати бяха от София, Благоевград, Симитли, Черниче и Кресна. Поради неотложни ангажименти отсъстваха делегатите от Виетнам и Турция. 

За доброто настроение на всички пя МФГ от село Готдлево, които със своите изпълнения взривиха от емоции хората, те виха кръшни хора и пяха заедно с тях до ранни зори.

Д-р Бодуров пък изпълни на живо рецитал от безсмъртни италиански песни.

Добавете Вашия коментар

TOP