Празник послучай Световния ден на водата в Симитли

22 Март 2019 | 18:03
0 коментара
Общество

Кранчо посрещна учениците от СУ “Св.Св.Кирил и Методий“ Симитли на Световния ден на водата - 22 март.

Празникът беше под мотото „Водата е за всички“ и се проведе в Музея на водата – Благоевград.

Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград приветства всички, а децата, които бяха за първи път в Музея на водата, който е единствен по рода си бяха посрещнати от „Кранчо“ и си направиха снимки за спомен. На двора на музея бяха подготвени занимателни игри и забавления, насочени към подрастващите. Целта на празника бе да се ангажира вниманието на децата, да се провокира тяхната любознателност и не на последно място да се активира у тях истинска загриженост към пестенето на водата.

Учениците рисуваха на тема „Водата е за всички“, като организаторите провокираха творческият поглед към водното богатство на Югозападна България.

Нашите деца се включиха отбелязването на деня на водата, която Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград организираха днес съвместно.

Заедно с учениците бяха директорът на училището в Симитли Таня Янкова и техните преподаватели по география Миглена Димитрова и Десислава Златанова.Заместник- кметът на община Симитли Юлиан Мишев и председателят на Общински съвет Симитли- Владимир Христов също бяха гости на събитието.

Добавете Вашия коментар

TOP