Празник на виното в село Делчево на 1 и 2 февруари 2020

27 Януари 2020 | 12:10
1 коментара
Култура

Традиционният празник на виното в село Делчево тази година ще се проведе на 1 и 2 февруари събота и неделя/. Празникът се организира от община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан.

В събота, 1 февруари, в Делчовския хан, ще се състои конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия. Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14:00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.

На 2 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В 11.00 часа, на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, фолклорни групи от селата Мосомище, Баничан и Абланица, мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“ и фолклорна група „Росна китка“ гр. Гоце Делчев.

Както винаги, на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника.

За всички, които не разполагат със собствен превоз е организиран транспорт за 10 февруари /неделя/, в 9:00 часа от бившия магазин „Валан“.

Добавени коментари

Standa Panda публикува:
30 Януари 2020 | 23:40
Postaromu trifon zarezan nazdrave i da vi slatko vinceto i rakijkata

Добавете Вашия коментар

TOP