Право на отговор! Управителят на "Дековис" ООД К. Атанасов: Синият цвят в каймата е част от печата на BG номера на кланицата

18 Юли 2018 | 17:17
2 коментара
Общество

По повод на публикуван материал в медия Pirinsko.com от 16.07. 2018 година, озаглавен: Възмутително! Фирма "Дековис" в Благоевград заля пазара със синя кайма , управителят на фирмата К. Атанасов поиска думата, за да внесе разяснение по темата със синия цвят на каймата.

Припомняме, че преди два дни, благоевградчанката Поля Манасиева сигнализира в групата”Забелязано в Благоевград” за синя кайма продадена на дъщеря й, производство на фирма „Дековис”.

Тя дори пусна и снимка на пакетчето кайма в социалната мрежа, а фотосът от своя страна отприщи редица недоволни коментари на граждани.

По този повод, от ръководството на фирма „Дековис” ООД поискаха право на отговор, който публикуваме без редакторска намеса:

“ДЕКОВИС” – ООД работи с охладено българско свинско, месо от едър рогат добитък, агнешко месо, червени и бели меса! Фирмата има дългосрочни партньорства с ферми и кланици в цяла България, които всекидневно доставят прясно, охладено месо и няма практика, и не работи със замразени меса. Всички, които консумират нашите продукти, трябва да бъдат напълно спокойни за себе си, техните близки, деца и внуци, защото във фирмата не влиза месо без установен произход и без да е проверено от контролните органи на Агенцията по храните!

По отношение на „синьото” в каймата - ( Приемаме,  че е вярно, тъй като въпросната госпожа до момента не се е обадила и явила в нашите обекти ) то е част от печата на BG номера на кланицата.

Това е задължително изискване и  реквизит, и се поставя на няколко места по трупното месо (свинско, телешко, агнешко…..).

Самото мастило на печата е абсолютно безвредно за организма, независимо дали е със син, зелен или червен цвят! Произведено е от растителни продукти и при топлинна обработка се разгражда. Изискването от Агенцията по храните е този печат да не се отстранява при продажба и преработка на месото.  

Ако си закупите цяло агне, малко прасенце или трупно месо, върху месото ще видите напечатан същият този BG номера на кланицата. По този номер се проследява от кой район на България е произведено месото! Това означава ли, че те са негодни за консумация?

Обратно: Опасно е да купуваме и консумираме продукти без печат, защото това означава, че месото не е проверено, не е изследвано!

Извиняваме се на въпросната госпожа, че с неотстраняването на печата сме причинили неудобство на нея и семейството й, но такива са изискванията. Молбата ни е уважаемата ни клиентка да се обади, и я каним да посети производствената ни база и в присъствието на компетентните органи да се увери лично в произхода и качеството на продуктите ни, и изясним окончателно ситуацията. Лично Ръководството и нашите служители винаги сме откликвали на всички въпроси, приятни и неприятни, поставени от нашите клиенти, приемаме съвети и предложения. Нашата цел е да създаваме качествен продукт, да запазваме и увеличаваме доволните си клиенти, а не да „лъжем и пробутваме”.

По повод отношението на персонала към клиентите, както голяма част от работодателите в България, така и ние не е тайна, че изпитваме затруднение с намирането  на качествени служители, стараем се да мотивираме всеки един работник при нас, за да предлага качествено обслужване. За съжаление при наличието на над 100 души служители не всеки път имаме възможност да контролираме техните действия и продължаваме да работим върху този проблем.

 Фирмата моли при некоректно отношение от страна на наш служител, да се обърнете към Ръководството за взимане на съответните мерки.

Благодарим на хилядите ни клиенти, които ни имат доверие, посещават нашите 10 обекта и се доверяват на нашите продукти и ястия!

Нека всички бъдат толкова коректни с държавата, да спазват нейните закони, да плащат толкова данъци, да създават толкова работни места, да се грижат за техните семейства редовно, както фирма „ДЕКОВИС” - ООД!

Нека забравим вече за злобата, завистта, вечното хейтване и оплюване на всичко, което се прави в България! Ако вместо това, всеки насочи енергията си да създаде нещо хубаво, ние и нашите деца ще живеем в по-добра държава!

Добавени коментари

Polya Manasieva публикува:
18 Юли 2018 | 18:05
Изказвам благодарности на ръководството на Дековис, в лицето на управителя г-н Костадинов за внесеното разяснение по случая. За себе си направих независимо изследване на проба от закупения продукт в БАБХ и днес получих потвърждение от лабораторията за липсата на вредни и недопустими съставки, както и се доказа произхода на синия цвят. Откритият и подобен отговор е удовлетворяващ за мен и внесе нужното успокоение. Качеството на храната, доказаният произход и лоялното отношение към клиента са водещи за всеки, уважаващ себе се производител.
pe4at публикува:
18 Юли 2018 | 17:37
pe4at lelele tova si e opravdanie ako e smeleno na kaima kakto e w sl4aq dali shte se vidi sinoto

Добавете Вашия коментар

TOP