Правителството заседава в зала 3 на НДК

10 Януари 2018 | 08:55
0 коментара
Политика

Редовното правителствено заседание ще се проведе тази седмица в зала 3 на НДК за разлика от досегашната локация - сградата на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС. „Ремонтираната зала 3 е без аналог в Европа. Гарантирам ви, че в момента в Европа няма такава зала, това е гордостта на НДК. Тук ще бъде сърцето на Председателството”.

С тези думи министърът на културата Боил Банов представи пред медиите на 18 декември обновената зала 3, в която ще се провеждат всички официални и пленарни заседания, всички срещи на върха и съветите на министрите. По време на заседанието кабинетът ще обсъди проект на решение за одобряване на Национален доклад на България от тематична партньорска проверка на тема „Оценка управлението на стареене на АЕЦ“.

Очаква се министрите да предоставят и за безвъзмездно управление на Софийския университет „Св. Климент Охридски” имот - публична държавна собственост, както и да одобрят допълнителен трансфер за университета за 2018 г. Още на 8 януари ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков обяви след среща с министъра на образованието Красимир Вълчев и финансовия Владислав Горанов, че няма да има протест. По време на срещата на тримата бе договорено, че с решение на правителството тази сряда на СУ ще бъдат отпуснати 10 млн. лв. допълнителна помощ за СУ „Св. Климент Охридски“, които да послужат за поддържане на материалната база на университета. Също така като компенсация на СУ ще бъде предоставена и сградата на Професионалната гимназия за облекло за седалище на Медицинския факултет.

Министрите ще разгледат на редовното си заседание и проект на решение за промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Министерски съвет ще приеме и проект на решение за приемане на отчет за изпълнението на Националната статистическа програма и за дейността на Националния статистически институт (НСИ) през 2017 г. и за приемане на Национална статистическа програма за 2018 г. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP