Правителството ще обсъди новата Здравна карта

29 Май 2018 | 07:51
0 коментара
Политика

Тази седмица правителственото заседание ще бъде във вторник, а не както обикновено в сряда.

Правителството ще обсъди новата Здравна карта. Министерски съвет решава и за участие с български щанд на изложение за храни в Саудитска арабия. Новата Здравна карта която предвижда съкращаване на около 6 000 легла в болниците, забрана за включване на нови болници, когато съществуващият брой на територията на дадена област превишава конкретните потребности.

Кабинетът ще разгледа проект на решение за одобряване участието на република България с национален щанд на международната изложба за хранителни продукти, съставки и технологии Saudi agro-food, която ще се проведе от 7 до 10 октомври 2018 г. в Рияд, Кралство Саудитска арабия.

Министрите ще обсъдят и възможностите за промени в устройствения правилник на Министерството на отбраната за определяне на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната. На заседанието на МС е предвидено да се разгледа проект на закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, както и промени в Закона за енергията от възобновяеми източници. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP