Правителството решава дали да въведе предложените по-строги мерки срещу коронавируса

25 Ноември 2020 | 07:40
0 коментара
Политика

На днешното си редовно заседание правителството ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб нови по-строги мерки за справяне с коронавируса. Премиерът и министрите ще обсъждат сектор по сектор за да вземат конкретно решение за прилагането им.

Бизнесът вече възрази срещу временното затваряне на част от икономическите дейности и настоява за компенсации, разсрочване на дългове за данъци, осигуровки и кредити. Част от родителите също не са съгласни да се премине към обучение в електронна среда, а детските ясли да затворят. 

Предложенията, които да влязат в сила от този петък, представи преди два дни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Сред тях университетите, училищата и детските градини да затворят, като учениците и студентите да се обучават в електронна среда поне до Коледа.

Предлага се още затваряне на ресторантите и баровете, като ресторантите ще работят само с доставки по домовете. Прекратяват се и екскурзиите в страната и чужбина. Да се забрани провеждането на спротни мероприятия е друго предложение. За разхлабване на мерките ще се мисли преди Коледа, когато се очаква да има резултати.

 

Източник БНР

Добавете Вашия коментар

TOP