Прасе с чума до бабата на Десподов в Кресна

19 Август 2019 | 14:10
0 коментара
Любопитно

Заразено с африканска чума прасе бе намерено мъртво на метри от двора на бабата на футболиста Кирил Десподов в Кресна, пише HotArena.

Възрастната жена гледа свине в задния двор на къщата над коритото на Струма. В събота трупът на животното беше открит в реката, а специалисти от агенцията по храните веднага отидоха да вземат проби от четирите прасета на бабата.

Лабораторните изследвания още не са готови, но жената се кълне, че намереното заразено прасе не е от нейните, защото всичките са си в кочините си.

Макар и с нежелание много от стопаните в Кресна започнаха да колят домашните си прасета. В неделя вечерта изтича срокът за доброволното им заколване, за да получат обезщетението от 300 лв., безплатно обезпаразитяване на кочините, разрешение да с обработят месото, писа „Телеграф“.

Единственото, което желаят хората от Кресна, е да се удължи с няколко дни срокът за доброволното клане на стоката им. Иначе в понеделник започва принудителната евтаназия с ток заради откритото огнище на африканска чума.

Добавете Вашия коментар

TOP