Позор! Ромчета опитаха да свият оборота на уличният музикант Стефан Ковачев в Петрич, удариха на камък

27 Септември 2017 | 18:47
0 коментара
Общество

Три деца от ромски произход се опитаха да задигнат надницата на уличният музикант Стефан Ковачев от Петрич, но номерът им не мина.

Случаят е от преди ден, докато нищо неподозиращия човечец изпълнявал, както всеки ден песни от репертоара си пред така наречения немски магазин в града.

Според очевидци на случилото се, ромчетата, изскочили от един път пред музиканта, докато свирел и пеел и задигнали оставените в кутията пред него монети.

Развръзката на случая обаче е щастлива, тъй като точно в момента на опита да офейкат, Стефан Ковачев успял да хване едно от децата.

„В кутията имаше не повече от 10 лв., пари оставени ми от добри хора, които ме познават добре. Сигурно и тези деца са били гладни, а да посегнат на чуждото, но това не е начина”, каза Стефан Ковачев.

Трите деца са добре познати на обществеността в Петрич, тъй като по думите на хората там, те ежедневно са дежурни за просия по улицата в района.

Стефан Ковачев е изпълнител на над 100 песни от фолклора на музикалните области на България.

Той е прочут с това ,че е самоук и изпълнява песните си на ухо при първото им прослушване.

Стафан Ковачев е вдовец, има три деца. В момента живее на квартира при петрички бизнесмен, който е поел изцяло издръжката му.

За дребни услуги по поддръжка на дома му и ранчото му бизнесменът му е осигурил покрив над главата и прехрана. Останалите му средства идват от ежедневните му концерти на открито, за радост на местните хора и туристите.

Според запознати, от уличната си дейност той спестил пари за апартаменти.

Въпреки това Ковачев е кандидат за общинско жилище и дълги години чака отговор от социалната комисия. Това е идеален вариант, защото наемите били приемливи за сам човек, казва още музикантът на Петрич, който се е превърнал в един от символите на града.

 

Добавете Вашия коментар

TOP