Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места в южните и източните райони ще превали.

Ще духа слаб запад-северозападен, в Източна България - източен вятър. Максимални температури между 22 и 27 градуса, в София около 22 градуса.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. През деня ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури по крайбрежието 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

ще има променлива облачност и на места ще превали дъжд, по-значителен в Родопите. По високите части ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

По-хладното време и валежите ще продължат и през следващата седмица.

В понеделник

вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Ще има и слънчеви часове, повече сутринта и в източните райони. След обяд на места в Западна България ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 23 и 28 градуса.

Във вторник

от юг ще започнат валежи, в следобедните часове, придружени с гръмотевични бури. Има повишена вероятност в Централна и Източна България валежите да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще са по-ниски от обичайните - максималните, предимно между 21 и 26 градуса, в районите с по-интензивни и продължителни валежи ще остават под 20 градуса.

Днес в 23 области на страната бе в сила жълт код за дъжд и вятър.

Бурният вятър събори огромна стена в Стария град на Пловдив. По чудо триметровата ограда не затисна преминаващи румънски туристи. 

Масивната стена, която е на метри от обновената емблематична къща Клианти в Стария град, рухнала със страшен грохот тази сутрин. Унищожила наскоро поставения стълб от уличното осветление и смазала кофите за смет.

Купчината тухли и парчетата бетонни отломки за малко не смазали паркираните наблизо автомобили.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg