Повдигнаха обвинения за убийство на задържаните за смъртта на малко момче

25 Ноември 2017 | 18:32
0 коментара
Криминално

Мъжът и жената, задържани заради смъртта на момченце, са привлечени като обвиняеми за умишлено убийство. Това стана ясно от думите на говорителя на Окръжната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов пред Фокус.
 
Вчера стана ясно, че малкото дете е било ударено от пастрока си, понеже плачело. Майката и мъжът, с когото живеели на семейни начала, откарали детето в болница, където то издъхнало. Според първоначалната информация детето е било с черепно-мозъчна травма.
 
Повдигнати са обвинения на мъжа и жената, задържани за 72 часа по случая, като делото е за убийство на малолетно дете. Назначени са експертизи, които да определят вида и характера на нанесените травми на починалото момченце.
 
„Вследствие на изготвянето им ще имаме по-голяма яснота за това как да процедираме, останалото на този етап е следствена тайна“, обясни Пантов.
 
На въпрос дали има самопризнания от страна на мъжа, ударил детето, Пантов обясни, че е много рано да се правят каквито и да било коментари, защото предстои експертите да кажат кое увреждане от какво е получено и може ли да бъде получено така, както се твърди от задържаните.

Той отказа да коментира и въпроса за това дали причина за смъртта на детето е една или са множество травми. „Това ще преценят медиците. Обвинението спрямо двамата задържани – мъж и жена, е за умишлено убийство“, коментира Пантов.

Добавете Вашия коментар

TOP