Повдигнаха обвинение на кмета на Стрелча за принуда

21 Март 2019 | 18:18
0 коментара
Криминално

Повдигнаха обвинение на кмета на Стрелча Стойно Чачов, като му е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

По делото се разпитват свидетели, назначени са и експертизи. Срокът на приключване на разследването е два месеца.  

Стойно Чачов е разследван от Икономическа полиция и прокуратурата затова, че е изнудвал свои служители да попълват молби за напускане без нанесена дата.

Това е разказал главният инженер на Общината, който е бил уволнен принудително по същата схема. Той обяснил също, че още през август 2016 година, когато кметът е стъпил в длъжност е събрал поне 17 служители и ги накарал да подпишат декларации за назначаване на работа и такива за напускане. На документите нямало дата, полето за въвеждане на такава било празно. От страх да не загубят работата си служителите подписали документите.

Подалият сигнал вчера го е направил, след като кмета Стойно Чачов му е казал, че го уволнява и съответно съгласно документите е можел да го направи на момента. Акцията в общината е започнала днес. Разпитани са по-голямата част от служителите, които потвърдили за случилото с през 2016-та година.

Чачов категорично отрече всички обвинения и заяви, че върху служителите в община Стрелча не е упражняван натиск да подават молби за напускане.

Добавете Вашия коментар

TOP