Египетската футболна асоциация (EFA) потвърди официално, че голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах ще играе за „фараоните“ на световното първенство в Русия от 14 юни до 15 юли.

В съобщението се казва, че заради получената травма в рамото по време на финала в Шампионската лига миналата събота Салах ще се възстановява три седмици, но участието на Мондиала не е застрашено. 25-годишният нападател е преминал днес допълнителни прегледи в Испания, където ще протекат възстановителните му процедури.

Мохамед Салах записа впечатляващ първи сезон с екипа на Ливърпул, но по време на мача за трофея в Шампионската лига се контузи след сблъсък със Серхио Рамос от Реал (Мадрид), спечелил трофея след успех с 3:1 над мърсисайдци. Египтянинът бе заменен принудително след половин час игра на финала в украинската столица Киев.

Записалият до момента 57 мача с екипа на „фараоните“ Салах имаше основна роля за класирането на тима за Мондиал 2018 в Русия с головете си в квалификациите. Той със сигурност пропуска контролите на Египет срещу Колумбия (1 юни) и Белгия (6 юни). БЛИЦ-СПОРТ