Потребителите на ДПЛФУ "Св. Пантелеймон" и Защитено жилище с. Долно Драглище със сребърни медали на ХII Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания

09 Юли 2018 | 16:34
0 коментара
Култура

На 7 и 8 юли в гр.Перник се проведе ХII Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания. 

Потребителите на ДПЛФУ "Св. Пантелеймон" и Защитено жилище с.Долно Драглище за седма поредна година участваха във фестивала.

Нина Петрова, потребител в ДПЛФУ, участва в изложба „Алея на занаятите" и спечели голямата награда - плакет и грамота за своето участие. 

Участниците от Защитено жилище се представиха със сценките „Мързеливата Богданка" и „Хубавата Джиджи". Те бяха отличени със сребърен медал и грамоти за участие.

Участие във фестивала взеха близо 2000 изпълнители и творци от различни възрасти от страната и чужбина- Сърбия, Македония и Румъния. Председател на журито беше естрадната певица Мими Иванова. По традиция беше обособена алея на занаятите, където гостите на фестивала успяха да видят как се правят качамак, глинени съдове, тъкане на черги, както и шиене на народна носия. 

Фестивалът се организира под патронажа на Съюза на инвалидите и целта му е да запази живи българските занаяти и традиции.

 
 

Добавете Вашия коментар

TOP