Потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания с изложба в ГХГ на Благоевград

29 Август 2018 | 17:18
0 коментара
Култура

Потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“ представят свои произведения в Градска художествена галерия в Благоевград.

Откриването на събитието ще бъде  на 31 август от 11.00 часа. Изложбата включва творби,  изработени от Виктор Манов, Георги Бойков, Вера Бибова, Десислава Дедлева и Иван Радев. По време на изложението ще бъде представена и групова изработка на потребителите от центъра. 

Гостите ще имат възможност да закупят всеки един от артикулите срещу символични суми. Събраните средствата ще бъдат инвестирани в дейността на центъра.

Изложбата се организира по повод Световния ден на психичното здраве- 10 октомври и включва картини, гоблени, пана. Подредените творби ще останат в залата на ГХГ в рамките на една седмица.

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“ е социална услуга в общността, която предоставя на лица с увреждания дневна грижа, като цели развитие, обогатяване и подобряване на психологични, психиатрични, здравни грижи, както и образователни и обучителни мероприятия.

Част от трудовотерапевтичната дейност в Дневния център включва дейности по изобразително изкуство: рисуване с цветни моливи, водни бои, пастели, акварел, декориране чрез комбиниране на разнородни елементи, шиене на гоблени, изработване на пана от текстилни и природни материали и други.

Добавете Вашия коментар

TOP